De tekst zal worden ondersteund, aangevuld en begeleid door muziek die eeuwen overspant. Met muziek van zanger, tekstschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra, bekend om zijn kleinkunst liederen. Hij ontving in 2014 de Dirk Witte kleinkunst oeuvreprijs. Hij werkte al vaker samen met jazzpianist, componist en theatermaker Thijs Borsten. Borsten speelde als pianist bij North Sea Jazz, heeft een lange lijst theatervoorstellingen op zijn naam staan, won de Willem Wilmink prijs (2014) met schrijver Koos Meinderts en speelt op een lange lijst van cd-producties met bekende solisten en ensembles (Tania Kross, Mathilde Santing, Harrie Jekkers, Wende Snijders, o.a.).

 

Dieuwertje Blok, behoeft nauwelijks introductie. Als een van Nederlands bekendste televisie -en radio presentatrices is zij hiernaast ook actrice en verteller in klassieke concerten. Henriette Feith, klassiek sopraan, is een allround oratorium- barok- en kamermusicus met een eigen vocale kamermuziekserie. Naast regelmatige concerten met bekende namen uit de kamermuziek (o.a. pianist Maurice Lammerts van Bueren, Izhar Elias gitaar) vormt zij al jaren een vast duo met luitist en gitarist David van Ooijen. Van Ooijen speelt zijn luiten en gitaren al jarenlang op diverse podia, van een huiskamer in Groningen tot een operazaal in Teheran en van het Concertgebouw in Amsterdam tot een tempel in een Japans vissersdorpje. Hij is te horen op meer dan 30 CDs, waarvan een aantal wekenlang op de eerste plaats van de klassieke top 50 hebben gestaan. In de voorstellingen van april 2022 zal David vervangen worden door Regina Albanez, eveneens een zeer ervaren musicus met jarenlange ervaring op podia over de hele wereld.

 

Jasper Somsen werd opgeleid als klassiek èn jazz contrabassist. In zijn loopbaan heeft hij naast velen anderen samengewerkt met Peter Erskine, Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo en Jeff Ballard. Naast zijn concertpraktijk is hij een veelgevraagd studio producent en was voor vele succesvolle albums verantwoordelijk. Zijn samenwerking met de Portugese zangeres Maria Mendes leidde tot de Edison 2020 voor het album “Close to Me.

 

Kiki Jaski studeerde als theatermaker af aan de Toneelacademie Maastricht. Zij werkt als regisseur, actrice en docent drama. Zij werkte o.a. bij Toneelgroep Maastricht en Huis van Bourgondië. Kiki Jaski is een regisseur met liefde voor muziek en een groot gevoel voor humor. Met haar eigen gezelschap Groenteman & Vrouw maakt ze samen met Jan Groenteman voorstellingen voor volwassenen en bij Het Concertgebouw maakte ze jeugdvoorstellingen met o.a. Amsterdam Sinfonietta en Calefax.

 

Met de klok mee: Dieuwertje Blok, Henriette Feith, Jeroen Zijlstra, Jasper Somsen, Thijs Borsten en David van Ooijen. Fotografie: Maurice Lammerts van Bueren, Bas Losekoot, Carlos Villaroel, Nico Brons en René Dissel. Foto Dieuwertje Blok: privébezit.